Newsletter B@T
Nume:
Email:
Mobil:
Afla noutatile GRATUIT !

 

 

 
    PREMIERE
 
    BULANDRA
    COMEDIE
    MIC
    NATIONAL
    NOTTARA
    ODEON
 
   GALERIE FOTO
   LINK-uri
   HARTA SITE
 
   PRIMA PAGINA
   REPERTORII
   COMANDA B@T
   CONTACT
 
Potenta tratament
Potenta tratament
    PAREREA TA
   
SESIZARI
Potenta tratament
Potenta tratament
eXTReMe Tracker

TEATRUL BULANDRA
ANATOMIE TITUS CADEREA ROMEI

     

   Regia:

Alexandru DARIE
Sandra Rasvana CERNAT
de Heiner MULLER
 

   Distributia:
Dan ASTILEAN/Radu AMZULESCU, Cornel SCRIPCARU, Marian RALEA, Romeo POP, Serban PAVLU, Camelia MAXIM, Claudiu STANESCU, Daniel POPA, Marius CHIVU, Rodica LAZAR, Radu MICU, Anca ANDRONE, Marius CAPOTA, Adrian CIOBANU, Constantin DITA, Serban CELLEA, Ion COCIERU, Gabriela CURPAN, Anamaria MARINCA
 

   Muzica:
Adrian ENESCU
 

   Scenografia:
N/A
 

   Durata spectacolului:
3h 15' cu pauza
 

   Sinopsis:
     Socant, exploziv, de o incendiara modernitate, cu un impact extrem de puternic asupra publicului asezat într-o arena. O bulversanta anatomie a istoriei si literaturii nascuta în glasul unui narator care-si plamadeste personajele din magma sîngelui. Alexandru Darie mizeaza pe forta percutanta a unui lant nesfîrsit de crime, a razbunarii si sacrificiului, actuale astazi mai mult decât oricînd. Un spectacol impresionant despre violenfla care naste monstrii si distruge aleatoriu destine. Tragismul este dublat de grotesc, iar durerea are în subtext clovneria. O montare care-ti taie respiratia. Politica este molozul ce absoarbe o lume în destramare într-o anatomie incisiva si bulversanta a literaturii, ea însasi un tulburator proces de gestatie. Tragismul este dublat de grotesc, iar durerea agonizanta are în subtext clovneria. Michaela Michailov

Spectacolul lui Alexandru Darie reafirma pozitia redutabila a Teatrului Bulandra ca etalon de calitate... (Adrian Mihalache - DILEMA, nr.516,14-20 Februarie 2003)

     Publicul este chemat sã asiste la un carnagiu cu accente burlesti. Radu Amzulescu în rolul Naratorului face un recital absolut memorabil. Maurul Aaron îi prijeluieste lui Claudiu Stãnescu o evolutie sclipitoare. Cornel Scripcaru în rolul lui Titus Andronicus danseazã cu gratie pe tãisul subtire ce desparte tragicul de comic. Alexandru Darie a pariat pe Shakespeare, pe Heiner Muller, pe istoria care se repetã, pe gagul negru si pe o trupã de zile mari si a câstigat! La sala de la Grãdina Icoanei s-a nãscut un mare spectacol! (National)

     Alexandru Darie demonstreazã cã este acelasi regizor care a creat marile spectacole Trei surori, Poveste de iarnã sau Iluzia comicã. Anatomie. Titus. Cãderea Romei propune o temã de meditatie extrem de tulburãtoare. Camelia Maxim în rolul Tamorei face o demonstratie de profesionalism. Tinerii actori Marius Capotã si Adrian Ciobanu creeazã un cuplu special care dincolo de performante fizice, te copleseste prin rafinamentul si ingenuitatea interpretãrii. Muzica creatã de Adrian Enescu este coplesitoare, stranie, augmentând drama povestii. Costumele create de Maria Miu, în nuante de alb si rosu esentializeazã întreaga nebunie si ferocitate a luptei pentru putere. (Azi)


     Spectacolul în regia lui Alexandru Darie este o extraordinarã desfãsurare a tuturor celor prezenti în scenã, alternând tragedia cu comedia sarcasticã, parodicã, în cheie postmodernã. Cu manevre de lumini extrem de ingenioase, pe care si le asumã chiar regizorul, cu o prestatie actoriceascã înaltã, spectacolul este un eveniment. Succesul s-a materializat în seria nesfârsitã de aplauze, prelungite minute în sir. (România Liberã)

Anatomie.Titus.Cãderea Romei, un spectacol senzorial... Spectacol modern de teatru, asemãnãtor unui film... Radu Amzulescu realizeazã un rol memorabil. Evolutia lui Claudiu Stãnescu în maurul Aaron este o creatie actoriceascã. Rolul împãratului desfrânat si ridicol este relevat cu stiintã actoriceascã de Romeo Pop. (România liberã)

Alexandru Darie poartã publicul într-un iluzoriu traveling circular. (Cronica românã)


     Camelia Maxim în rolul Tamorei se dovedeste o fortã dezlãntuitã. Marius Capotã si Adrian Ciobanu alcãtuiesc un soi de personaj cu douã capete, un monstru hidos, hrãnit cu urã si batjocurã. Se remarcã tinerii actori Marius Chivu, Serban Pavlu, Rodica Lazãr, Daniel Popa. Impresioneazã douã debutante: Anca Androne si Ana Maria Marinca. Regizorul se dovedeste din nou un admirabil light-designer. Impresionant se aratã întreg acest circ al vietii, în care oamenii se mãcelãresc absurd. Spectacolul te lasã fãrã glas, cu degetul mare ridicat în sus. (Adevãrul)

În consens cu semnificatiile configurate înca din primul capitol al piesei (Anatomie), luminile reprezinta si ele o disectie operata asupra învelisului de fapte si vorbe ce definesc fiecare personaj, fiecare scena conflictuala, ba chiar si asupra labirintului launtric al eroilor, acolo unde se petrec marile seisme ale firii, se tes pasiuni, resentimente, gînduri de razbunare, se pregatesc gesturi de mila, ura, dragoste si durere, ori dialoguri imaginare, de o cinica ironie, cu justitia suprema. (Ion Parhon, România Libera)

Personajele din "Titus", admirabil interpretate, mai ales cele masculine (Cornel Scripcaru Marian Râlea, Romeo Pop, Ion Cocieru - excelenti), planuiesc si îsi asuma uciderea, dar o suporta ele însele în cunostinta de cauza. (Horia Garbea, Flacara)

 


 

Tarife la casa de bilete a teatrului: BULANDRA

Categoria   I: 157.500 lei
Categoria II:   84.000 lei

 
 

Harta site | Copyright © 2004-2005, TOPAZ GREEN Residence. Toate drepturile rezervate.